Szótár

Kábé 5 kiló plusszal és egy idegi alapon rajtam éktelenkedő orbitálisan nagy herpesszel megúsztam a – nem is igazi – beszoktatást a – nem is igazi – bölcsibe.

Úri Lénárd ugyanis mindössze heti három délelőttöt tölt az intézményben, ahova jelenleg ketten! járnak. (Plusz Karcsi Bácsi és Éva a lelkes és nagyszívű pót-nagymama és pót-nagypapa.)

Majd megszakad a szívem, amikor rám néz a nagy boci szemeivel a kapuban.

Nem is lenne semmi gond, ha nem sikerült volna a projektet LenóBandi leganyásabb időszakára ütemeznünk. Konkrétan a fenekemből nem tudom kiráncigálni. Jelenleg egész nap a rendelkezésére kell állni (egész nap = kaki, pisi nyitott ajtónál, zuhany nézőközönség előtt, telefonnyomkodás nuku.) Nincs apa, nincs papa, nincs zaza. Anya van.

Hála istennek (meg Gábi szerint annak, hogy 28 éve be nem áll a szám) Lénárd András zsenge kora ellenére remekül ki tudja fejezni mit is szeretne valójában. Ha pedig amúgy igen színes szókincse még sem lenne elegendő a cél elérése érdekében, még mindig ott az adu ász, az elviselhetetlen hiszti, ami minden agysejtedet arra sarkallja, hogy kitaláld valójában mit is szeretne.

Használati utasítás Bandikához:

- “víííííííííííííííí”: Kissé megszomjaztam. Megtennéd, hogy a lehető legrövidebb időn belül a rendelkezésemre bocsátod az itatómat? MOST!

- “meme”: Nagyon örömömre szolgálna, ha elkísérnél a szobámba/nappaliba/konyhába/fürdőszobába. MOST!

- “vennnn”: Kérlek rajzolj a csodálatos táblafestékkel bevont falamra egy (26.) ventilátort! Nem, nem hóembert. Nem kutyát. Ventilátort!!! MOST

- “pod-pod”: (ez általában gitárral a kezében hangzik el)  Igazán hálás lennék, ha ma 245. alkalommal elénekelnéd nekem az Alma együttes “Ma van a szülinapom” című örökzöldjét. Nem, nem Micimackót. Nem is Tankcsapdát. Almát!!! MOST

- “Dö”: Van még abból a mackó formájú, tartósítószermentes, csokoládéval töltött édességből? Akarok! MOST!

- “sajti”: Megéheztem, és elragadó lenne, ha beültetnél a székembe és párizsit/kolbászt/szalámit szervíroznál sajttal.

- “páizsi, kolbá”: lsd “sajti”

- “nem-nem”: Hatalmas tévedés lenne azt feltételezni, hogy bármit is találsz a pelenkámban, ezért aztán teljesen felesleges belenézned.

- “elfé”: Tedd arrébb a tárgyat ami az utamban van, mert a) leesek onnan, ahol vagyok, b) 10 másodpercen belül ordítani fogok, hogy nem tudok tovább menni.

- “nemfé”: Természetesen nem félek a motortól, amit a nagyiéktól kaptam karácsonyra (izé Jézuska hozta), de rá ne ültess, mert nem tetszenek rajta a matricák.

- “nem bá”: Indit, Bársit nem szabad bántani, kivéve kisebb  legóval dobálni.

- “nem fá”: (vörös fejjel üvöltve, általában hatalmas perecelést követően) Lófaszt nem! Majd’ beszarok annyira. Adjál rá puszit! MOST!!

- “nem sza”: Gyorsan gyere ide, mert tutira valami olyat csinálok, amire eddig rengetegszer mondtad, hogy  nem szabad.

- “játszi”: Azonnal fejezd be amit csinálsz! Hogy képzeled, hogy főzöl/mosol/takarítasz/leülsz/felállsz/elbambulsz? JÁTÉK VAN!

Így telnek a napjaink mostanság Lénárd Andrással, aki pont annyira erőszakos, mint az anyukája volt, és éppen annyira nehezen viseli a változóban lévő helyzetet, mint ő. Izé, én.

Túlélünk, megszokunk, megszeretünk.

 

This entry was posted on szerda, január 16th, 2013 at 22:13 and is filed under Mami, Zigi. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.